top of page

Mitäs touhua tää Mattila nyt on?


Mattilan nettisivut uudistuivat vuoden vaihteen jälkeen. Tuumasimme porukalla, että nyt on hyvä paikka aloittaa myös blogi-kirjoittaminen. Emme asettaneet suuria tavoitteita, mutta kun nyt sais miesten juttuja silloin tällöin esille. Otin Mattilan päävastuullisena kopin ensimmäisestä kirjoituksesta ja mietinkin kaksi kertaa, mitä kirjoitan. Päädyin tässä ensimmäisessä enemmän mainonnan puolelle.

Ajattelen niin, että sinä, joka tätä kirjoitustani luet, olet todennäköisesti etsimässä jonkinlaista tekemistä tai osallisuutta porukkaan arkesi keventäjäksi ja siksi yritän suomentaa sinulle Mattilaa. Pieni suomennus on tarpeen, sillä ei tämä idea varsinkaan kantasuomalaiselle miehelle näytä helposti aukeavan.

Jostain syystä meille miehille on vaikea lähteä uusiin asioihin ja varsinkin sellaisiin, missä ei heti keräännytä tekniikan ja koneiden ympärille. Mietippä luokka- tai kurssikokouksia, sukujuhlia tms. Sitten kun niihin on lähtenyt, voi jälkeenpäin todeta, että olipa mukavat keskustelut sen ja sen kanssa ja tutustuinpa siihen ja siihen, jonka kanssa en ole koskaan juuri sanaakaan vaihtanut. Harvoin se sohvalle jääminen sitten loppu viimeksi antaa sitä uutta elämystä.

Mattilaan ovat tervetulleita kaikenlaiset miehet. Eri-ikäiset, eri ammateista, taustoista, kulttuureista jne. Mattilassa ei katsota ketään tulijaa ulos ja etunimi riittää porukkaan liittymiselle. Keskustelu, yhdessä tekeminen ja asioiden jakaminen aikaansaa rikastumista omissa mietteissä, uusia ystäviä, opimme taitoja ja kuulemme vinkkejä, jotka avittavat arjessa.

Meidän miesten pitäisi olla tekemisissä enemmän toistemme kanssa. Kuunnella toistemme ajatuksia, ihmettelyä ja tarinoita. Me miehet tarvitsemme sitä. Tutkimuksetkin puoltavat sitä seikkaa. Hyvinvointimme kasvaa, kun pääsemme tekemään yhdessä asioita ja puhumaan miehenä olemisen arjesta. Monet uudet ja oudotkin asiat asettuvat mielenkiintoisiksi tutkimusmatkoiksi. Maahanmuuttajamieskään ei sitten niin erilainen ollutkaan, kun uskaltautuu hetkeksi keskusteluun.

Tässä kiihkeärytmisessä kannanottojen maailmassa, tapahtuu se sitten sosiaalisen median tai ns. julkisen puolella, puhutaan liiaksi siitä, mistä puhutaan, kun meidän pitäisi enemmän puhua toisillemme ja kuulla toistemme puhetta. Mielestäni varsinkin nyt tässä turvapaikkahakijoiden hämmennystä herättämässä tilanteessa meidän pitäisi nimenomaa olla kasvotusten ja kuunnella tänne tulijoita ja heidän meitä. Me tarvitsemme Mattiloita, emme katupartioita.

Mutta se mukaan lähteminen… Olemme yrittäneet tehdä senkin helpoksi, niin kuin näiltä sivuilta jo varmaankin luit. Maanantaista perjantaihin Mattilan ovi on auki ja kaffeen lisäksi monenlaista toimintaa on tarjolla. Mattila on mahdollisuus. Eiköhän käytetä se mahdollisuus. Olet tervetullut.

Uusimmat
Arkisto
Tagit
No tags yet.
Seuraa meitä
  • Facebook Basic Square
  • YouTube Social  Icon
bottom of page