MIKÄMIES! Tapahtuman lyhyt historiaTampereella on perinteitä miesten tapahtuman järjestämiselle. Miestyön verkosto on kerännyt yhteen miestyötä tekevät ja miehiä työssään kohtaavat. Toimijoiden yhteisponnistuksena syntyi useana vuonna Miesten Tampere -tapahtuma, joka tarjoili ohjelmaa grillituotteista tasokkaaseen keskusteluun. Lähivuosina tapahtuma oli kuitenkin hieman hiipunut ja oli aika uudistaa sitä.


MIKÄMIES! -tapahtuma sai alkusysäyksensä kesäkuun alussa 2018. Setlementti Tampere ry:n Miesten kansalaistalo Mattila avasi ovensa tavanomaista aikaisemmin ja sinne kerääntyi hieman tavallisesta poikkeava, noin kymmenpäinen joukko, miehiä ja naisia. Miehiä työssään kohtaavat ja miestyötä Tampereen seudulla tekevät taistelivat kokouspullista Mattilan pitkän pöydän ääressä ja olivat yhtä mieltä siitä, että yhdessä tehden tavoitetaan miehet ja syntyy tapahtuma, jollaista Pirkanmaalla ei olla ennen nähty. Tuli tarve toiselle kokoukselle ja suuremmalle määrälle kokouspullia.


Miesten viikon lauantai, isänpäivän aatto, on perinteisesti ollut hyvä aika järjestää tapahtuma, mutta nyt aikataulu isomman tapahtuman suunnittelulle oli hieman tiukka. Toimijat tapasivat elo- syyskuussa kahdesti ja marraskuiselle Miesten viikolle päätettiin tehdä yhteistyössä tapahtumia, mutta legendaarisemmat hommat siirtyisivät vääjäämättä vuodelle 2019. Kipinä suuremmasta tapahtumasta roihahti, kun saimme noin 15 toimijan tiimiin ulkopuolista suunnitteluapua tapahtumatuotannon asiantuntijalta Anna Toivalta.


LEGENDAARISTA -työnimellä kulkenut ensimmäinen MIKÄMIES! -tapahtuma päätettiin sijoittaa keväälle 2019. Miesten viikolle tehtiin tapahtumia, jotka toimisivat myös harjoituksena sekä mainoksena kevään The Tapahtumalle. Legendaarista -tapahtuman ympäristöksi valikoitui Hiedanrannan Kuivaamo, joka rouheudessaan vastaisi työnimensä mukaisia vaatimuksia.Tapahtuman keskiössä olevan miehen liikkeelle saamiseen tarvittiin kuitenkin myös toimintaa, joka kiinnostaa. Päätimme jättää politiikan ja yhdistysten esittelypisteet toiseen kertaan. Tilalle valikoitui mm. live-musiikkia, ruokakojuja, kädenvääntöä, keskustelua, nyrkkeilyä, skeittausta ja miesten muotinäytös. Ohjelmasisällön kehittely puhututti ja venytti sisältötyöryhmän (tapahtumatuottaja Anna Toiva, Mattilan työmies Marko Ajanki ja allekirjoittanut) joulukuista tapaamista niin pitkään, että keskustelu siirtyi jo miehen eri rooleihin yhteiskunnassa.Päätimme siirtyä Legendaarisesta MIKÄMIEHEEN, sillä se sopi nimenä paremmin niin tapahtuman teemaan kuin markkinointiin; Työmies, pelimies, isämies, poikamies, aviomies, eronnut mies tai vaikka yksinäinen mies - MIKÄMIES! toivottaa tervetulleeksi sellaisena kuin olet!